ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Επιστολή-Ενημέρωση Παραίτησης

Παρασκευή 30 Σεπτέμβριος 2022

Επιστολή-Ενημέρωση παραίτησης

Απευθύνομαι στα μέλη του

Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ελευθέρου Κόνιτσας

 

Μετά από δώδεκα  (12)  και πλέον χρόνια παρουσίας και  προσφοράς μου στο Σύλλογο, αποφάσισα να παραιτηθώ από το αξίωμα του Προέδρου, καθώς σημαντικοί  λόγοι που εναντιώνονται στις προθέσεις μου, στις αξίες, και  στην κουλτούρα μου, να φτάνω μέχρι το τέλος στα δικά μου πιστεύω, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Συλλόγου. 

Αντιστάθηκα ξεκάθαρα και με σθένος εναντίον  συμφερόντων σε βάρος  του Συλλόγου, γιατί πίστευα και πιστεύω  ακράδαντα  πως, μικροσυμφέροντα, δεν μπορεί να στέκονται εμπόδιο στην εδώ και σαράντα επτά  (47) χρόνια  πορείας  του Συλλόγου.

Νιώθοντας την ανάγκη σας ενημερώνω για τους λόγους που έφτασα σε αυτή την απόφαση.

Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε σελίδα στο internet  με τον τίτλο του Συλλόγου ,από άτομα συγγενικά των μελών του Δ.Σ.,   με την βοήθεια μέλους  του Δ.Σ. Καθώς υπήρξε διάλογος μεταξύ εμένα και του μέλους ,  διερευνητικά θα έλεγα, αλλά με συγκεκριμένη φιλοσοφία, προσοχή και σεβασμό στην δημοσιοποίηση κάθε έγγραφου, και πάντα  από τα αιρετά μέλη του Δ.Σ. και μόνο.  Φάνηκε πως συμφωνήσαμε σε αυτό, αλλά μόνο στα λόγια. Αντ’ αυτού, αγνοώντας παντελώς ότι είχαμε πει -ο διάλογος μας έπεσε στο κενό - καθώς  αποκλείστηκα ακόμη και ο ίδιος, στο να ανεβάζω έγγραφα του Συλλόγου στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Δημιουργήθηκε δηλαδή σελίδα για το Σύλλογο χωρίς το Σύλλογο. Έτσι αποφάσισα να κάνω την ανάρτηση για το θέμα 15-08-2022.

Ο Σύλλογος διαθέτει κάρτα αναλήψεων χρημάτων, με την  λεπτομέρεια του ότι αναγράφει επάνω το όνομα μου, καθώς το Α.Φ.Μ του Συλλόγου είναι κάτω από το προσωπικό μου  Α.Φ.Μ.  Δεδομένου  πως δικαίωμα αναλήψεων έχουν πρόεδρος και ταμίας χωριστά, καλή τη πίστει, δάνεισα την κάρτα στον ταμία 24-07-2022, (κίνηση που έπραξα και άλλες φορές ) ώστε να κάνει ανάληψη (αποφεύγοντας την ταλαιπωρία στημένος στα ταμία της τράπεζας),  για τις ανάγκες του Συλλόγου και να μου επιστραφεί αφού ολοκληρώσει την πράξη. Όταν ζήτησα πίσω την κάρτα μου 18-08 2022, αλαζονικά και αυταρχικά, χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα το μεμπτό, μου απάντησε αρνητικά, (κίνηση που στήριξε και η γραμματέας) επικαλούμενος πως αυτός είναι ταμίας, λέγοντας:  «θα δεις τι θα γίνει από εδώ και πέρα» αγνοώντας και παρακάμπτοντας το πρακτικό  (υπογεγραμμένο και από τους ίδιους):  Νο 14 σελίδα 105/106 με θέμα:  ‘’Εξουσιοδότηση για ανάληψη χρημάτων’’ στο Βιβλίο Πράξεων Διοικητικού Συμβουλίου, του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ελευθέρου Κόνιτσας .

 

 

Ύστερα  από τα παραπάνω,αμφισβητώντας την νόμιμη εκπροσώπησή μου στο Δ.Σ. ,και κατ΄ επέκταση στο Σύλλογο,  με προκλητικές  γραπτές  δηλώσεις,  στοχευμένα, και  από την γραμματέα του Δ.Σ., αναγκάστηκα   να στείλω  επιστολή-αίτημα   παραίτησής  μου προς το Δ.Σ. στις  15-09-2022.

Είναι δύο από τους πιο σημαντικούς  λόγους  που με ανάγκασαν να φτάσω σε αυτή  την απόφαση. Έτσι, κλείνοντας τον κύκλο μου στο Σύλλογο, θέλω να ευχαριστήσω:

Την αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Αντριάνα Γούρη, για το κλίμα ενότητας που προσπάθησε να δημιουργήσει όλο αυτό το διάστημα, επίσης να της ζητήσω  συγνώμη γράφοντας  εκ’ παραδρομής το όνομα της.

Την κόρη μου Θεοδώρα Τσιρώνη που στάθηκε δίπλα μου σε όλες τις στιγμές, μέρα και νύχτα, αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες και  μέρες για το Σύλλογο.

Τον Πρόεδρο του χωριού μας κ. Παναγιώτη Παπακώστα για την άψογη αμέριστη  συνεργασία μας.

Το φίλο και χωριανό μας  κ. Φάνη Πάντο που μας  φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΓΚΡΙΣΜΠΑΝΙ’’, όλα τα χρόνια, με  δεκάδες εκατοντάδες αναρτήσεις και έγγραφα.

Τέλος  ευχαριστώ όλους εσάς που πιστέψατε σε μένα και με στηρίξατε μέχρι το τέλος,   ελπίζοντας πως εκπλήρωσα στο ελάχιστο τις προσδοκίες σας .

Είμαι έτοιμος και πρόθυμος, οποτεδήποτε χρειαστεί, ενώπιων  του  ΝΕΟΥ Δ.Σ.,  να παραδώσω  καθετί   που αφορά το Σύλλογο, και βρίσκεται στη διαχείρισή μου.

Σας ευχαριστώ θερμά

 

                                            Ελεύθερο 30-09-2022

                                                                  Με τιμή

                                                        Χρήστος Τσιρώνης